• מחיצות שירותים
  • מחיצות לתאי שירותים
  • לוקרים במלתחות
  • ספסלים למלתחות וחדרי שירותים ציבוריים
  • לוקרים לחדרי כושר ולמקומות ציבוריים
  • דוגמה למחיצות בתאי שירותים ציבוריים - צהלש בע"מ 03-5373431
  • מחיצות לתאי שירותים - צהלש בע"מ 03-5373431
  • לוקרים במלתחות - צהלש בע"מ 03-5373431
  • ספסלים למלתחות וחדרי שירותים ציבוריים - צהלש בע"מ 03-5373431
  • לוקרים לחדרי כושר, מלונות, ספא ומקומות ציבוריים - צהלש בע"מ 03-5373431

התקנת מחיצות

תאי שירותים - הגודל כן משנה!

האם נתקעתם פעם בתאי שירותים?
בטח אתם שואלים את עצמכם עכשיו איך אפשר להיתקע בתאי שירותים!? הרי לא צריך את הודיני שיעזור לנו להבין איך לצאת מתא השירותים. אך מה אם הודיני היה לובש מעיל חורף גדול, נושא ארנק, תיק, מזוודה או כל מטען אחר לצורך העניין?

התקנת תאי השירותים הסטנדרטיים לעיתים נראה שנוצר כדי למנוע מאנשים לצאת מתא השירותים...

שירותים ציבוריים: מותקנים תוך חשיבה על נוחות?

מרבית האנשים לא יוצאים מהבית בלי מטען נוסף עליהם. נשים את הפן הפיזי בצד, אני מדבר על תיקים, מזוודות, תיק לטיטולים, שקיות שקנינו, מעילים, ילדים ואף מזוודות אם אתה נמצא בשדה התעופה למשל. אנו בדרך כלל נושאים חלק מהדברים הללו עלינו כשאנו יוצאים מהבית אך כשהטבע קורא לנו, מה אנחנו יכולים לעשות? במקרים רבים אין לנו ברירה אלא להכניס הכל איתנו לתוך תא השירותים.

בלי נוחות, רק שלד

הבעיה הגדולה שבה נתקלים מרבית האנשים היא דלת השירותים שנפתחת פנימה. אפילו אם אין עליך מטען רב יתכן כי יהיה לך קצת קשה להיכנס לתא השירותים מבלי לגעת באסלה, להירטב מנוזלים שעל הרצפה וכדומה. מה שלא יקרה, אתה תיגע בכל מקרה בדברים שלא רצית לגעת וכל זאת על מנת להיכנס לתא השירותים הקטן והצפוף.

אז מדוע בעצם מתקינים את המחיצות בתאי השירותים כאשר הדלת נפתחת פנימה אם זו טרחה גדולה כל כך? בגלל שלד הבניין ותכנונו.

כאשר מתכננים בניין נדרש מרווח מסוים מחוץ לתאי השירותים על מנת שאנשים יוכלו לעבור. כל זאת בגלל תקנות מכבי אש ומכון התקנים. אדם נכה למשל בעל כיסא גלגלים חייבים לאפשר לו דרך ללא מכשולים ומעבר נקי ונוח לתא השירותים.

האם תמיד בכל תאי השירותים יהיה לנו צפוץ ולא נוח?

לא בהכרח. על פי החוקים והתקנות שנוסחו בקפידה אין דבר שמעצב, קבלן או אדריכל יכולים לעשות. אולם, שינוי הסידור של חדר השירותים יכול להשפיע באופן משמעותי על אופן פתיחת הדלתות (פתיחת הדלת פנימה או פתיחת הדלת לבחוץ).

שלב התקנת מחיצות

יצרני מחיצות לתאי שירותים באופן אוטומטי כוללים אביזרים לשני המצבים: פחיתה פנימית או חיצונית בהתאם לרוחב והעומק הקיימים בחדר השירותים. ניתן לראות בשרטוט הבא את המצבים האפשריים בתא שירותים ממוצע:

התקנת מחיצות

התקנת מחיצות בין שני קירות:

מתייחס לחדר שירותים בו קיימים קירות בשני צידי חדר השירותים.

קיר בצד שמאל וקיר בצד ימין.

התקנת מחיצות שירותים

התקנת מחיצות עם דופן מסיימת:

מתייחס לחדר שירותים בו קיים קיר בצד אחד בלבד (לא משנה באיזה מהצדדים).

במצב כזה יש צורך בדופן מסיימת שתשמש כמעיין קיר.

התקנת מחיצות לתאי שירותים

התקנת מחיצות עם שתי דפנות מסיימות:

מתייחס לחדר שירותים בו אין קיר בצד שמאל ואין קיר בצד ימין של חדר השירותים.

במצב כזה יש להוסיף שתי דפנות מסיימות. אחת בכל צד.

תוכלו לראות בשני השרטוטים הראשונים כי שתי הדלתות של התאים הקטנים יותר נפתחות פנימה בעוד דלת אחת נפתחת כלפי חוץ (תא שירותים המיועד לנכים). כמו כן, בשרטוט האחרון תוכלו לראות כי שתי דלתות נפתחות כלפי פנים ואחת כלפי חוץ מאחר ורוחב התא מאפשר זאת.

ניתן לומר באופן חד משמעי כי בזמן התקנת מחיצות המתקין ימליץ תמיד ללקוח כי עדיף להתקין את הדלת שתיפתח כלפי חוץ אך בשל מגבלות הקיימות בשטח לא תמיד ניתן לעשות זאת.

התקנת מחיצות תוך כדי שמירה על נוחות וחוקים

החלטנו לכתוב מה כן יכולים לעשות מנהלי פרויקטים, קבלנים או אדריכלים לשימור על נוחות המשתמש בתא השירותים. אם אתה מעצב חדר שירותים חדש, נסה ליצור חדר שירותים שיהיה מספיק גדול כך שיוכל לאפשר פתיחת דלתות כלפי חוץ. חדרי שירותים גדולים ניתן לראות תמיד במבנים מושקעים במיוחד. חדר שירותים גדול יותר משמע תא שירותים נוח יותר.

אם אינכם יכולים לבנות חדר שירותים גדול מספיק כך שיהיה מקום לפתיחת הדלתות כלפי חוץ קיימים שני דברים שניתן לעשות על מנת לעזור לאנשים המשתמש בתאי השירותים:

  1. תחזוקה בסיסית - וודאו שיש בתוך תא השירותים קולב ואף מדף. היכולת לתלות או להניח מעיל או תיק יחסכו מקום רב בתא השירותים. יצרנים רבים מציעים מגוון רב של קולבים ומדפים המתאימים לתאי שירותים ועמידים בפני ואנדליזם לאורך זמן. הוספת קולב או מדף בתוך תא השירותים יעודד אנשים לעשות בו שימוש כך כשירצו לצאת מתא השירותים לא יצטרכו לעשות זאת בחוסר נוחות ובקלות.
  2. התקנת מחיצות ויצירת תאים גבוהים ועמוקים יותר - פעמים רבות כאשר לא ניתן לבנות חדר שירותים גדול ניתן לבנות חדר שירותים גבוה. תאי שירותים ניתנים להתקנה בגבהים רבים ובעומקים שונים. תא שירותים סטנדרטי (לא תא נכים) יהיה בדרך כלל בגובה של 185 ס"מ רוחב 80-90 ס"מ ועומק 130-150 ס"מ. כאשר מוסיפים לתא שדלתו נפתחת כלפי פנים מתקן נייר טואלט, פח ומברשת אסלה אנו נשארים עם מקום קטן מאוד ואפשרות לתזוזה מינימלית. הגדלת גובה התא ועומקו ייצרו למשתמשים מקום גדול יותר ואפשרויות תמרון בתא רחבות יותר. בניית עומק התא כגובהו תיצור תא נוח יותר למשתמשים.

עם תכנון נכון של חדר השירותים ניתן לשמור גם על הנוחות וגם על החוקים.

אז למה אתם מחכים? צרו לכם עוד היום חדר שירותים טוב יותר, מעוצב יותר ונוח יותר!